Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری همزمان با سالروز زلزله بم به تشریح جزئیات نجات بخشی و مرمت ارگ بم و میراث ملموس و غیرملموس بم پرداخت و گفت: این زلزله به نحوی بود که تاریخ دو هزار ساله بم چنین رخداد هولناکی را به خود ندیده بود. ۰۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۷ اجتماعی محیط زیست سفر نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، بهروز عمرانی با بیان این مطلب زلزله را رخداد طبیعی برشمرد که از روز نخست آفرینش زمین، همراه آن است به طوری که می‌توان زلزله را یک خصیصه برای زمین دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«هارونیه» بنایی افسانه‌ایی که نَم گرفت + تصاویرعصا، پیپ و موی طلایی سه‌گانه‌های مرد پشت صحنه‌های هزار دستان / سرنوشت اشیای ایرانی موزه لوور

عمرانی همزمان با سالروز زلزله بم از برگزاری «دومین همایش تخصصی توانمندسازی میراث معماری و شهری در برابر زلزله » خبر داد و گفت: فرهنگ زیستن با زلزله به ما می آموزد که با برنامه‌ریزی و تدبیر می‌توان مقتضیات فرهنگی جامعه را که در کالبد بافت‌ها و بناهای تاریخی تبلور یافته حفظ وبناها را مقاوم ساخت.

سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری افزود: وجود گسل‌های زمین‌شناختی به سرزمین ایران ویژگی‌های خاص و ویژه‌ای عطا کرده؛ ویژگی‌هایی که این سرزمین را از نظر اقلیمی و حتی فرهنگی با سایر نقاط جهان متمایز ساخته است.

وی با بیان اینکه زلزله همانند سایر حوادث طبیعی یکی از خصیصه‌های سرزمین ایران است؛ حوادثی که کثرت رخداد آنها سبب شده تا ایران جز10 کشور اول جهان از نظر بروز این گونه حوادث و رخداد‌ها شود تصریح کرد: طبیعی است که گستردگی این رخداد‌ها سبب خسارات انسانی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در هر کجای زمین می‌شود.

به گفته عمرانی حضور دیر باز اقوام گوناگون در سرزمین ایران نشان می دهد که رویکرد ایرانیان در برابر  زلزله، رویکرد همنوایی است  آنها می‌‌دانستند که هر کجا زلزله هست آب نیز هست و این بدلیل وجود گسل‌هاست، جایی که جابجایی لایه‌های زمین سبب می‌شود تا آب‌های زیرزمینی جاری شوند جایی مانند چشمه‌ها،  آنها آموختند تا با انجام اعمالی می‌توان از آب‌های بالا آمده در لایه‌های زمین بهره جست، اینگونه ساخت قنات در این سرزمین شکل گرفت.

عمرانی خاطرنشان کرد :اما زلزله تنها با خود، آب ندارد همراه خود ویرانی و مرگ نیز بهمراه دارد، چه انسان  به سرزمینی آماده باشد و چه نیامده باشد، زلزله آمدنی است پس چه بهتر که برای آن آماده باشیم.

  وی در ادامه با اشاره به زلزله‌های بزرگی که در ایران به وقوع پیوسته است از زلزله شمال خراسان (1308)، سلماس ( 130)، بویین زهرا(1342)، طبس (1357)، شمال قائن (1385)، رودبار و منجیل (1369) بم (1382) و کرمانشاه (1396) نام برد و گفت: امروز پانزدهمین سال وقوع زلزله بم است که در مقیاس 6.3 ریشتر در 5 دی‌ماه 1382 ساعت 5:26 دقیقه بامداد استان کرمان را لرزاند وموجب کشته شدن بیش از چهل هزار نفر از ساکنین بم و حومه آن شد.

تنوعمیراثملموسوغیرملموسبم

سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری افزود: این سانحه نه تنها به شهر بم و پیرامون آن آسیب شدید رساند و زیر ساخت‌های شهری، آب‌رسانی ( قنوات) و کشاورزی‌  را از کار انداخت بلکه ارگ تاریخی (غیر مسکون) و عظیم‌ بم را به شدت تخریب کرد به نحوی که تاریخ دو هزار ساله بم چنین رخداد هولناکی را به خود ندیده بود.

عمرانی افزود: پس از حادث شدن این زمین لرزه، با تشکیل ستاد بحران به ریاست رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی کشور و فعال شدن پایگاه پژوهشی _ عملیاتی سازمان با همکاری یونسکو در بم، کارگاه بین‌المللی نجات بخشی میراث فرهنگی بم از تاریخ 29 فروردین تا 2 اردیبهشت‌ماه 1383 با شرکت بیش از 50 تن از کارشناسان برجسته ملی و بین المللی در بم برگزار و بیانیه و توصیه های ویژه‌ای تدوین شد.

وی خاطرنشان ساخت که البته طبق برنامه‌ریزی قبلی و در تداوم برگزاری دو کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران در سال‌های 1374 و 1378، قرار بود سومین کنگره در تاریخ 25 لغایت 29 فروردین 1383 برگزار شود که با این رخداد ناگوار به یکسال بعد موکول شد.

عمرانی افزود: در این راستا جورجو کروچی - استاد تکنیک و مرمت سازه های بناهای تاریخی از دانشگاه رم، به عنوان مشاور یونسکو به دفعات به بم سفر کرد و در کارگاه بین‌المللی بم شرکت فعال داشت.

وی گفت: کروچی در نوشته هایش تأکید می‌کند؛ ارزش ارگ نه تنها در ساختار و معماری آن بلکه و شاید بیش از همه در تاریخ و نشانی است که از گذر قرن‌ها در خود نهفته دارد و این مهمی است که باید در گزینش نوع مرمت و بازسازی، کاملاً مد نظر قرار گیرد.

سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگریبا بیان این نکته که تنوع میراث ملموس و غیرملموس بم گویای ارزش‌هایی است که به تاریخ طولانی و پیچیده این شهر تعلق دارند.

یک تهرانشناس: تهران پیش پرده خوان نداردصحنه‌های جنگ مار و لک لک که دیگر تهرانی‌ها نمی‌بینند/ ماجرای جغد تنهای میدان مشقموزه صدای طهرون راه اندازی شود / تهرانی که دیگر لک لک ندارد

انتهای پیام/

R1014143/P/S2,23,1416/CT12 واژه های کاربردی مرتبط سازمان میراث فرهنگی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۲۴۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان گفت: امروز مجموعه ارزشمندی از اشیاء باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران وارد کرمان شد که همزمان با هفته میراث فرهنگی در موزه‌های استان به نمایش گذاشته خواهد شد. 

سعید شاهرخی گفت: این اشیاء که از موزه ملی ایران (موزه مادر) انتخاب شده، امروز به کرمان انتقال یافت و همزمان با هفته میراث فرهنگی در باغ موزه هرندی به نمایش در خواهد آمد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان اظهار کرد: بخشی از اشیاء این مجموعه انتقالی، حاصل کاوش‌های علمی باستان شناسی در تپه‌ها و محوطه‌های کلیدی استان کرمان از جمله تپه یحیی در دشت صوغان شهرستان ارزوئیه و محوطه باستانی شهداد در شهرستان کرمان بوده که در نتیجه کاوش سال‌های پایانی دهه ۴۰ خورشیدی به دست آمده است. 

وی تصریح کرد: بخش قابل توجهی از اشیاء مجموعه انتقالی، اشیاء حاصل از حفاری‌های غیرمجاز در محوطه‌های باستانی جیرفت است که در اوایل دهه ۸۰ از کشور خارج شده بود و با تلاش مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت امور خارجه از حراج آن در حراجی‌های لندن جلوگیری و به کشور باز گشته است.

شاهرخی افزود: بخشی از اشیاء مجموعه نیز متعلق به تپه گاوکشی در اسفندقه جیرفت است که در نتیجه کاوش‌های علمی باستان شناسی در این تپه حاصل شده که این اشیاء به دوره نوسنگی و حدود۸۸۰۰ سال پیش از این تعلق دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در محوطه باستانی نقش رستم
  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعددی در محوطه باستانی نقش رستم
  • استقرار گروه‌های پایش و مرمت در نقش رستم
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند